Livemusiikki, harrastuskokeilut ja ratikkajuhla täyttävät Hämeenpuiston ‒ Puistofiesta tarjoilee ohjelmaa kaikenikäisille 

Koko perheen ulkoilmatapahtuma Puistofiesta tuo eloa Hämeenpuistoon sunnuntaina 6.8.2023 kello 11–16. Jo kahdettatoista kertaa järjestettävässä tapahtumassa on mukana yli 90 eri toimintapistettä, joista löytyy elämyksiä ja aktiviteetteja kaikenikäisille kävijöille. Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Hämeenpuistoon rakentuu sunnuntaina monipuolinen toimintapistekattaus, jossa on mahdollista kokeilla erilaisia lajeja ja harrastuksia. Halukkaat pääsevät kokeilemaan esimerkiksi tanssi- ja kamppailulajeja, kuorosimulaattoria ja käsitöitä. Puistossa pääsee lisäksi osallistumaan peleihin ja tietovisoihin, tapaamaan merenneidon ja kokeilemaan torakkaterapiaa. Toimintapisteillä ohjelmaa järjestävät eri yritykset, yhdistykset ja kaupungin toimijat. Tapahtuma-alue ulottuu Hämeenkadulta Näsinpuistoon.

‒ On ollut ilo huomata, kuinka perinteikäs tapahtuma on jälleen tavoittanut lukuisat harrastus- ja yhdistystoimijat. Tulevana sunnuntaina Hämeenpuiston pohjoispääty tulee olemaan täynnä upeita toimintapisteitä, jotka varmasti tarjoavat tapahtumakävijöille toiminnallista ajanvietettä sekä uusia elämyksiä, kertoo Tampereen kaupungin tapahtumatuottaja Matilda Salminen. 

Tapahtuman kruunaa monipuolinen lavaohjelma, jossa nähdään muun muassa perheen pienimpien suosiossa oleva lastenmusiikkiduo Höpinätötterö. Lavalle nousevat myös MPK Hämeen soittokunta, poikakuoro Pirkanpojat, Darlingbee-yhtye sekä Taikuri Long. Ohjelman juontaa Simo Frangén.  Esiintymislava kohoaa Hämeenpuiston keskusaukiolle Metso-kirjaston viereen.

Puistofiestassa vietetään myös Ratikkajuhlaa. Tampereen Ratikan reitti laajenee jälleen, kun liikennöinti Pyynikintorilta Santalahteen aloitetaan maanantaina 7. elokuuta. Liikennöinnin aloitusta juhlitaan Puistofiestan yhteydessä, ja Hämeenpuiston lavalle astuvat muun muassa Nuppu Oinas ja Kipinät-viihdekuoro. Ratikkajuhlan järjestää Tampereen Ratikka.   

Lisätietoja

Matilda Salminen

Tapahtumatuottaja

Puhelin:

040 586 6453

Teksti: Ilona Reinikainen
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere